|
|
Ingrediënten:
-
Aardappelen
- Olijfolie
- 1 ui
- Teentje knoflook
- 200 gram rundergehakt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 150 gram zuurkool
- 150 ml zure room
- 1 eetlepel peterselie
- Zout en peper
Bereidingstijd: 50 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Boen de aardappelen schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en laatt ze in een voorverwarmde oven van 250 graden in 20 tot 40 minuten gaar worden.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
- Doe het gehakt erbij en rul dit bruin.
- Laat de ongekookte zuurkool 2 à 3 minuten meebakken.
- Voeg een flinke theelepel kerriepoeder toe en zout en peper en laat dit 10 minuten nagaren.
- Snijd de aardappelen open als ze gaar zijn en doe het zuurkoolmengsel erin.
- Doe een eetlepel zure room met versgehakte peterselie erover en klaar.
|
|