Gepofte aardappel met zuurkool en zure room

Ingrediënten:

  • Aardappelen
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 150 gram zuurkool
  • 150 ml zure room
  • 1 eetlepel peterselie
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 50 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Boen de aardappelen schoon, wikkel ze in aluminiumfolie en laatt ze in een voorverwarmde oven van 250 graden in 20 tot 40 minuten gaar worden.
  • Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin het gesnipperde uitje en de uitgeperste knoflook.
  • Doe het gehakt erbij en rul dit bruin.
  • Laat de ongekookte zuurkool 2 à 3 minuten meebakken.
  • Voeg een flinke theelepel kerriepoeder toe en zout en peper en laat dit 10 minuten nagaren.
  • Snijd de aardappelen open als ze gaar zijn en doe het zuurkoolmengsel erin.
  • Doe een eetlepel zure room met versgehakte peterselie erover en klaar.
Home