Aardappelkerstkransjes

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen
  • 4 eierdooiers
  • 1 dl volle melk
  • 10 gram roomboter
  • Nootmuskaat, zout en peper
  • Bakpapier

Bereidingstijd: 40 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Aardappelen schillen, wassen en in water met iets zout gaar koken
  • Vervolgens afgieten, droog stomen en fijnstampen
  • Warme melk, boter en 3 eierdooiers toevoegen en tot een gladde smeuïge puree roeren
  • Puree in een spuitzak met gekartelde spuit scheppen en er mooie kransen van spuiten
  • Laten afkoelen en eventueel afgedekt tot gebruik in de koelkast plaatsen
  • Over voorverwarmen op 210 graden
  • Overige eigeel met water aanmaken en de kransjes ermee bestrijken
  • De kransjes in circa 15 minuten in de oven goudbruin bakken
Home