|
|
Ingrediënten:
- 1 kilo aardappelen
- 4 eierdooiers
- 1 dl volle melk
- 10 gram roomboter
- Nootmuskaat, zout en peper
- Bakpapier
Bereidingstijd: 40 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Aardappelen schillen, wassen en in water met iets zout gaar
koken
- Vervolgens afgieten, droog stomen en fijnstampen
- Warme melk, boter en 3 eierdooiers toevoegen en tot een gladde
smeuïge puree roeren
- Puree in een spuitzak met gekartelde spuit scheppen en er mooie
kransen van spuiten
- Laten afkoelen en eventueel afgedekt tot gebruik in de koelkast
plaatsen
- Over voorverwarmen op 210 graden
- Overige eigeel met water aanmaken en de kransjes ermee bestrijken
- De kransjes in circa 15 minuten in de oven goudbruin bakken
|
|