Spinaziesalade

Ingrediënten:

  • 200 gram verse spinazie
  • 75 gram cashewnoten
  • 100 gram katenspek in plakjes
  • 1 kleine appel (Elstar)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Zaanse mosterd

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 3 personen

Bereidingswijze:

  • Spinazie wassen en uitzoeken
  • In droge koekenpan cashewnoten al omscheppend in circa 3 minuten lichtbruin roosteren
  • Uit pan op bord scheppen
  • In dezelfde pan katenspek circa 5 minuten zachtjes bakken
  • Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden
  • Besprenkelen met citroensap
  • Van vuur af mosterd door spek roeren
  • Spinazie over vier borden verdelen
  • Cashewnoten en schijfjes appel erover verdelen

Tip:

  • Serveren met stokbrood en boter
Home