Pastasalade met ham en perzik

Ingrediënten:

  • 250 gram penne
  • 150 gram gandaham (of een andere rauwe, gerookte hamsoort)
  • 2 perziken
  • 2 eetlepels witte balsemicoazijn (of 1 eetlepel witte wijnazijn)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing (of niet)
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 gram veldsla (of waterkers)
  • Zout en grofgemalen peper

Bereidingstijd: 20 en 5 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta met zout beetgaar.
  • Doe in vergiet en spoel meteen af met koud water zodat de pasta niet doorgaart en beet houdt.
  • Snijd de ham in de lengte door.
  • Was of pel de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snijd in partjes.
  • Schud de azijn met de olie, honing en mosterd tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de perikpartjes met de ham door de afgekoelde en uitgelekte penne. Meng tweederde van de dressing erdoor.
  • Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.
  • Meng de rest van de dressing door de pastasalade en hussel de waterkers erdoor.
Home