|
|
Ingrediënten:
- 250 gram penne
- 150 gram gandaham (of een andere rauwe, gerookte hamsoort)
- 2 perziken
- 2 eetlepels witte balsemicoazijn (of 1 eetlepel witte wijnazijn)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing (of niet)
- 1 theelepel mosterd
- 75 gram veldsla (of waterkers)
- Zout en grofgemalen peper
Bereidingstijd: 20 en 5 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Kook de pasta met zout beetgaar.
- Doe in vergiet en spoel meteen af met koud water zodat de pasta niet doorgaart en beet houdt.
- Snijd de ham in de lengte door.
- Was of pel de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snijd in partjes.
- Schud de azijn met de olie, honing en mosterd tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de perikpartjes met de ham door de afgekoelde en uitgelekte penne. Meng tweederde van de dressing erdoor.
- Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.
- Meng de rest van de dressing door de pastasalade en hussel de waterkers erdoor.
|
|