Ceasarsalade

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • sla
  • 100 gram parmazaanse kaas, geschaafd (flakes van grozette bijv.)
  • croutons

Bereidingstijd: 25 minuten

Voor 2 personen

Bereidingswijze:

  • Bak de kipfilet lekker krokant (snijd van te voren al in dunne reepjes/sliertjes) met grofgemalen zout en peper
  • Kook de eieren hard en snijd ze in 8 van die leuke partjes met de eiersnijder
  • Snijd de helft (ja, de helft) van de ansjovis fijn
  • Roer dit met het citroensap, 1 fijngesneden teentje knoflook, de mayonaise en de helft van de parmazaanse kaas door elkaar
  • Bestrooi met peper
  • Schep de sla om met de dressing en leg dit op een bord
  • Verdeel de stukjes kipfilet over de borden
  • Dan de andere helft van de ansjovis
  • En dan de eieren
  • Bestrooi met restant van de geschaafde kaas en croutons
Home