Tomatenvissoep met rijst

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 g witte rijst
  • 125 ml witte wijn
  • 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
  • 1 visbouillontablet
  • 500 g pangasiusfilet (vis, diepvries), in blokjes
  • 1 eetlepel dille (diepvries), ontdooid

Bereidingstijd: 25 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig ziet.
  • Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst erdoor.
  • Bak 1 minuut al omscheppend op hoog vuur.
  • Voeg de witte wijn, 125 ml water, de tomatenblokjes en het bouillontablet toe en breng aan de kook.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
  • Schep de pangasiusfilet door de soep en laat nog 8-10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Bestrooi voor het serveren met de dille.
Home