Tomatensoep à la restaurant

Ingrediënten voor 2 liter soep:

  • 2 liter water
  • 4 blokjes kippenbouillon
  • 1 kilo verse (vlees)tomaten
  • 3 laurierblaadjes
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 groot blikje tomatenpuree

Bereidingstijd: 60 minuten

Bereidingswijze:

  • Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de kippenbouillon toe
  • Snijd de tomaten in stukjes/blokjes en voeg deze toe zodra het water kookt
  • Doe de laurierblaadjes erbij, deksel op de pan, vuur lager en een half uurtje laten pruttelen
  • Pan van het vuur, laurierblaadjes eruit en weggooien (de laurierblaadjes)
  • Laat de boter smelten in een klein pannetje en neem zodra het kookt van het vuur
  • Stort in 1x de bloem erbij en goed doorroeren
  • Dan de tomatenpuree er goed doorroeren
  • Doe dit in de pan met het tomatenprutseltje
  • Even doorroeren en dan met de staafmixer goed pureren
  • Nog eventjes op het vuur zetten, maar niet meer laten koken
Home