|
|
Ingrediënten voor 2 liter soep:
- 2 liter water
- 4 blokjes kippenbouillon
- 1 kilo verse (vlees)tomaten
- 3 laurierblaadjes
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 1 groot blikje tomatenpuree
Bereidingstijd: 60 minuten
|
|
|
Bereidingswijze:
- Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de kippenbouillon toe
- Snijd de tomaten in stukjes/blokjes en voeg deze toe zodra het water kookt
- Doe de laurierblaadjes erbij, deksel op de pan, vuur lager en een half uurtje laten pruttelen
- Pan van het vuur, laurierblaadjes eruit en weggooien (de laurierblaadjes)
- Laat de boter smelten in een klein pannetje en neem zodra het kookt van het vuur
- Stort in 1x de bloem erbij en goed doorroeren
- Dan de tomatenpuree er goed doorroeren
- Doe dit in de pan met het tomatenprutseltje
- Even doorroeren en dan met de staafmixer goed pureren
- Nog eventjes op het vuur zetten, maar niet meer laten koken
|
|