Romige knoflooksoep

Ingrediënten:

  • 10 tot 12 teentjes knoflook
  • ¾ liter runderbouillon (van tablet)
  • 2 dl slagroom
  • 1 eetlepel maïzena
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels croutons
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingstijd: 20/20 minuten

Voor 2 personen

Bereidingswijze:

  • Pel de teentjes knoflook en kook ze circa 20 minuten in water met wat zout
  • Dep ze droog met keukenpapier, doe ze met een klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook
  • Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe
  • Breng de knoflooksoep aan de koek
  • Roer de maïzena met de room tot een papje en bind hiermee de soep
  • Even op smaak brengen met peper en zout
  • Schenk de soep in kommen en strooi de croutons en de peterselie er over

Tip:

  • Serveer de soep met warme toast met boter of kaastosti's.
Home