|
|
Ingrediënten:
- 10 tot 12 teentjes knoflook
- ¾ liter runderbouillon (van tablet)
- 2 dl slagroom
- 1 eetlepel maïzena
- Peper en zout
- 2 eetlepels croutons
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereidingstijd: 20/20 minuten
Voor 2 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Pel de teentjes knoflook en kook ze circa 20 minuten in water
met wat zout
- Dep ze droog met keukenpapier, doe ze met een klein deel van
de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook
- Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe
- Breng de knoflooksoep aan de koek
- Roer de maïzena met de room tot een papje en bind hiermee
de soep
- Even op smaak brengen met peper en zout
- Schenk de soep in kommen en strooi de croutons en de peterselie
er over
Tip:
- Serveer de soep met warme toast met boter of kaastosti's.
|
|