|
|
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 2 aardappelen
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 250 gram gesneden prei
- ½ liter groentebouillon
- 5 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1-2 theelepels sambal oelek
- Zout en peper
- 2 eetlepels bladselderij
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze
en hak ze fijn
- Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook
- Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van circa
1 centimeter
- Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook circa 1 minuut
- Bak de prei circa 2 minuten mee
- Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes circa
10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn
- Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op
smaak met sambal, zout en peper
- Garneer de soep met ei en bladselderij
Tip:
- Lekker met stokbrood en tzatziki
Waarschuwing:
- Bijzonder goed vullende soep
|
|