Indische pindasoep

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 aardappelen
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 250 gram gesneden prei
  • ½ liter groentebouillon
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1-2 theelepels sambal oelek
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels bladselderij

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 2 personen

Bereidingswijze:

  • Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken, pel ze en hak ze fijn
  • Snipper intussen de gepelde ui en de knoflook
  • Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in blokjes van circa 1 centimeter
  • Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook circa 1 minuut
  • Bak de prei circa 2 minuten mee
  • Schenk de bouillon in de pan en voeg de aardappelblokjes toe
  • Breng het geheel aan de kook en laat de soep zachtjes circa 10 minuten koken tot de aardappels gaar zijn
  • Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal, zout en peper
  • Garneer de soep met ei en bladselderij

Tip:

  • Lekker met stokbrood en tzatziki

Waarschuwing:

  • Bijzonder goed vullende soep
Home