Garagesale tomatensoep

Ingrediënten:

  • 2 liter water
  • groentenbouillonblokjes
  • 1,5 à 2 kilo tomaten (roma of pomodori)
  • 2 à 3 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rood spaans pepertje
  • citroensap
  • grof gemalen peper
  • zeezout
  • vermicelli
  • soepgehaktballetjes (zelf maken met paneermeel, zout en peper)
  • verse basilicum

Bereidingstijd: 30 à 45 minuten

Voor genoeg personen die blijven lunsjen tijdens de garagesale

Bereidingswijze:

  • Pan met water en bouillonblokjes opzetten
  • Tomaten in grove partjes snijden en in pan doen
  • Zodra tomaten een beetje warm beginnen te worden met staafmixer grof pureren (absoluut nog niet helemaal fijn pureren, moet straks nog een keer)
  • Paprika in partjes snijden en in koekenpan met olijfolie al omscheppend een beetje blakeren
  • Spaans pepertje in hele kleine stukjes snijden (en daarna heel goed je handen wassen en niet meer in je ogen wrijven) en bij paprika in koekenpan doen
  • Knoflook uitpersen en in koekenpan samen met grof gemalen peper en wat zeezout
  • Paprikaprutje in pan met tomaten doen en nog een keer pureren
  • Scheut citroensap erin voor de frisse smaak
  • Vermicelli erbij doen en gehaktballetjes
  • Op smaak brengen met grof gemalen peper en een handvol fijngesneden verse basilicum
Home