|
|
Ingrediënten:
-
700 gram spliterwten
- 1,5 kilo prei in stukken/ringen
- Rookworst (375 gram)
- Krabbetjes, ribbetjes of mager varkensvlees (ongeveer 1 kilo)
- 2 aardappelen in blokjes
- Groente- of runderbouillon
- Stukje knolselderij in blokjes
- Zout en peper
- Winterwortel in blokjes
Bereidingstijd: lekker lang pruttelen
Voor 4 liter soep
|
|
|
Bereidingswijze:
- Laat de spliterwten een nacht weken. Tenzij op het pakje staat dat dat niet hoeft.
- Doe vier liter water en 8 bouillonblokjes in de pan
- Doe het vlees met bot en al in de pan.
- Laat dit gaar worden en haal het vlees eruit.
- Verwijder de botten zorgvuldig van het vlees.
- Doe de spliterwten in de pan .
- Gooi de aardappelen, wortel en knolselderij erbij.
- Doe het vlees terug in de pan.
- Op smaak brengen met zout en peper en lekker laten pruttelen.
|
|