Erwtensoep

Ingrediënten:

  • 700 gram spliterwten
  • 1,5 kilo prei in stukken/ringen
  • Rookworst (375 gram)
  • Krabbetjes, ribbetjes of mager varkensvlees (ongeveer 1 kilo)
  • 2 aardappelen in blokjes
  • Groente- of runderbouillon
  • Stukje knolselderij in blokjes
  • Zout en peper
  • Winterwortel in blokjes

Bereidingstijd: lekker lang pruttelen

Voor 4 liter soep

Bereidingswijze:

  • Laat de spliterwten een nacht weken. Tenzij op het pakje staat dat dat niet hoeft.
  • Doe vier liter water en 8 bouillonblokjes in de pan
  • Doe het vlees met bot en al in de pan.
  • Laat dit gaar worden en haal het vlees eruit.
  • Verwijder de botten zorgvuldig van het vlees.
  • Doe de spliterwten in de pan .
  • Gooi de aardappelen, wortel en knolselderij erbij.
  • Doe het vlees terug in de pan.
  • Op smaak brengen met zout en peper en lekker laten pruttelen.
Home