|
|
Ingrediënten:
- 2 eetlepels roomboter
- 2 uien, grof gesneden
- 1 grote bloemkool (ongeveer 600 g)
- 250 ml slagroom
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui op matig hoog vuur 5 minuten, ze mogen niet kleuren.
- Verwijder het groen en snijd de bloemkool verticaal in plakken van 1 cm dik. Snijd de stugge stronk weg. Leg de plakken bloemkool bij de ui in de pan en schenk er 1 liter water of kippenbouillon
op. Voeg zout en peper toe. Breng het vocht aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is.
- Voeg de slagroom toe en kook de soep nog 5 minuten door.
- Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer en proef of er misschien extra zout of peper bij moet.
|
|