Gevulde tomaten

Ingrediënten:

  • 1 of 2 tomaten per persoon
  • 1 blikje tonijn naturel (op water)
  • 2 eetlepels magere Bulgaarse yoghurt
  • 1 eetlepel frietsaus (25% olie)
  • 1 zomeruitje
  • Stukje komkommer
  • Olijven
  • Zout en peper

Bereidingstijd: 20 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Dakje van de tomaten afsnijden en ze uithollen, met zout beStrooien en omgekeerd laten uitlekken
  • De tonijn laten uitlekken
  • Een sausje roeren van de yoghurt, fritessaus, fijngehakt ui, zout en peper
  • De komkommer raspen, met weinig zout bestrooien, en met een bord verzwaard in een vergiet laten uitlekken
  • De tonijn, de komkommer en het sausje vermengen en hiermee de tomaten vullen
  • Het tomaatdekseltje erop leggen en garneren met een prikkertje met een olijf
Home