Gegratineerde champignons uit de oven

Ingrediënten:

  • Witbrood of toastbroad
  • 250 gram champignons
  • 125 gram boter
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels citroensap
  • 50 gram paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • IJsbergsla
  • Selderiesalade
  • Cherrytomaatjes
  • Plakjes komkommer
  • Smeerboter

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
  • Verse peterselie knippen
  • IJsbergsla schoonmaken
  • Cherrytomaatjes wassen
  • Komkommer in plakjes snijden
  • Smeerboter in kommetjes doen
  • Rooster het witbrood of doe het toastbrood in een mandje
  • Verwarm de oven voor
  • Verhit 200 gram van de boter in een braadpan en bak hierin de in plakjes gesneden champignons lichtbruin
  • Laat zachtjes doorbakken tot het vrijkomende vocht is verdampt
  • Roer de knoflook en het citroensap door het prutje
  • Breng het champignonmengsel over in een ovenschaal
  • Doe de rest van de boter in de braadpan
  • Bak hierin het paneermeel knapperig
  • Voeg de peterselie toe
  • Blijf roeren tot er een krokant geheel ontstaat
  • Leg het mengsel op de champignons en druk met een vork goed aan
  • Plaats de ovenschaal onder de voorverwarmde ovengrill
  • Laat een mooi bruin korstje ontstaan
  • Doe een schoongemaakt blaadje ijsbergsla op het bord
  • Leg hier een bolletje selderiesalade op
  • Garneer met wat cherrytomaatjes en plakjes komkommer
  • Verdeel het champignonmengsel over de borden
  • Serveren met witbrood of toastbrood en smeerboter
Home