|
|
Ingrediënten:
- Witbrood of toastbroad
- 250 gram champignons
- 125 gram boter
- 1 teentjes knoflook
- 1 eetlepels citroensap
- 50 gram paneermeel
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- IJsbergsla
- Selderiesalade
- Cherrytomaatjes
- Plakjes komkommer
- Smeerboter
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
- Verse peterselie knippen
- IJsbergsla schoonmaken
- Cherrytomaatjes wassen
- Komkommer in plakjes snijden
- Smeerboter in kommetjes doen
- Rooster het witbrood of doe het toastbrood in een mandje
- Verwarm de oven voor
- Verhit 200 gram van de boter in een braadpan en bak hierin de
in plakjes gesneden champignons lichtbruin
- Laat zachtjes doorbakken tot het vrijkomende vocht is verdampt
- Roer de knoflook en het citroensap door het prutje
- Breng het champignonmengsel over in een ovenschaal
- Doe de rest van de boter in de braadpan
- Bak hierin het paneermeel knapperig
- Voeg de peterselie toe
- Blijf roeren tot er een krokant geheel ontstaat
- Leg het mengsel op de champignons en druk met een vork goed
aan
- Plaats de ovenschaal onder de voorverwarmde ovengrill
- Laat een mooi bruin korstje ontstaan
- Doe een schoongemaakt blaadje ijsbergsla op het bord
- Leg hier een bolletje selderiesalade op
- Garneer met wat cherrytomaatjes en plakjes komkommer
- Verdeel het champignonmengsel over de borden
- Serveren met witbrood of toastbrood en smeerboter
|
|