Havermoutkoekjes

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 20 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram boter
  • 50 gram basterdsuiker
  • Bakpoeder
  • Zout

Voor 20 stuks

Bereiding: Circa 30 minuten

 

Bereidingswijze:

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de boter in een kom en snijd deze met 2 messen tot kleine stukjes
  • Voeg de overige ingrediënten toe
  • Kneed alles met koele hand goed door elkaar
  • Bekleed een bakblik met bakpapier
  • Maak van het deeg kleine balletjes en leg deze op de bakplaat
  • Druk ze plat met de hand, met een houten stamper of met de bolle kant van een lepel
  • Schuif het bakblik op de bovenste richel in de oven
  • Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 20 minuten gaar
   
Home