|
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 300 gram pure chocolade
- 125 gram boter
- 200 gram gepelde walnoten
- Bakpapier, boter en bloem
- 300 gram pure chocolade
- 75 gram poedersuiker
- 1 deciliter slagroom
- (1 theelepel vanille-essence)
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Splits de eieren in witten en dooiers
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke, goudgele massa
- Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie
- Beboter de bakvorm en bekleed deze met bakpapier
- Vet het bakpapier in bestrooi deze met bloem
- Schenk de gesmolten chocolade bij het eierdooiermengsel en
meng dit goed
- Meng met een spatel luchtig het cakemeel erdoor
- Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag
- Giet het beslag in de vorm
- Plaats de taart in het midden van de oven en bak deze gedurende
35 tot 40 minuten
- Laat de taart helemaal afkoelen buiten de oven en zet deze
nog een uurtje in de koelkast
- Smelt voor het glazuur de chocolade au-bain-marie
- Roer de poedersuiker erdoor heen totdat deze helemaal is opgelost
- Klop de slagroom half stijf en schep deze, eventueel met de
vanille-essence, luchtig door de chocolademassa
- Bestrijk de taart met het warme en mooi gladde glazuur
|