Tiramisu à la Marjolijn

Ingrediënten:

  • 6 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 500 gram mascarpone (bijvoorbeeld 2 bakjes Calbani van AH
  • 1 pakje lange vingers of Italiaanse savoiandi
  • 1 kop sterke koffie
  • Tia Maria of andere koffielikeur
  • 2,5 deciliter slagroom
  • Cacaopoeder
 

Bereidingswijze:

  • Eierdooiers au-bain-marie opwarmen tot het handwarm is, mengen met de suiker en opslaan tot een schuimige massa
  • Spatel deze massa door de Mascarpone
  • Vermeng de koffie met de likeur (ongeveer 2 delen koffie op 1 deel likeur)
  • Doe in een lage platte schaal of vorm een laagje ei met Mascarpone
  • Doop de lange vingers in het koffielikeurmengsel (erin, omdraaien en meteen er weer uit) en leg deze op de eerste laag
  • Herhaal het laagje ei/Mascarpone en het laagje lange vingers tot de schaal bijna gevuld is
  • Klop de slagroom niet te stijf en voeg maar een klein beetje suiker toe
  • Smeer de slagroom uit over de bovenste laag in de schaal en doe hierover cacaopoeder
  • In de koelkast laten opstijven

Tip:

  • De tiramisu wordt nog lekkerder als deze minimaal een dag in de koelkast heeft gestaan
   
Home