|
Ingrediënten:
- 25 gram verse gist
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel zout
- 5 eetlepels olijfolie
Tips for the easy way out:
- Koop een pak Pizzadeeg van Koopmans
- Is een errug lekkere bodem
- Is makkelijk te maken en snel klaar
- Moet niet langer dan 20 minuten in de oven
|
|
Bereidingswijze:
- In kommetje gist verkruimelen en 1 ½ dl lauwwarm water
toevoegen
- Al roerende de gist oplossen en ongeveer 10 minuten laten staan
- Intussen in kom bloem en zout mengen
- In het midden een kuiltje maken en gistpapje en olie erin schenken
- Goed door elkaar roeren
- Aanrecht bestuiven met 1 eetlepel bloem
- Kneed het deeg met de handen in ongeveer 10 minuten tot een
soepel deeg
- Terug in de kom doen en vochtige theedoek over kom doen
- Deeg op warme plaats in ongeveer 45 minuten laten rijzen
- Bakplaat invetten
- In kom deeg nogmaals doorkneden
- Aanrecht en deegroller met rest van de bloem bestuiven
- Deeg uitrollen en hier de bakplaat mee bekleden
- Oventemperatuur is 225 graden
- Baktijd is standaard 20 minuten, maar kan afhankelijk van de
vulling verschillen
Tip:
- Als je geen gist in huis hebt, voeg er dan een ei aan toe en
krijg een lekker knapperige bodem
|