Basisrecept pizzadeeg

Ingrediënten:

  • 25 gram verse gist
  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel zout
  • 5 eetlepels olijfolie

Tips for the easy way out:

  • Koop een pak Pizzadeeg van Koopmans
  • Is een errug lekkere bodem
  • Is makkelijk te maken en snel klaar
  • Moet niet langer dan 20 minuten in de oven

     

 

Bereidingswijze:

  • In kommetje gist verkruimelen en 1 ½ dl lauwwarm water toevoegen
  • Al roerende de gist oplossen en ongeveer 10 minuten laten staan
  • Intussen in kom bloem en zout mengen
  • In het midden een kuiltje maken en gistpapje en olie erin schenken
  • Goed door elkaar roeren
  • Aanrecht bestuiven met 1 eetlepel bloem
  • Kneed het deeg met de handen in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg
  • Terug in de kom doen en vochtige theedoek over kom doen
  • Deeg op warme plaats in ongeveer 45 minuten laten rijzen
  • Bakplaat invetten
  • In kom deeg nogmaals doorkneden
  • Aanrecht en deegroller met rest van de bloem bestuiven
  • Deeg uitrollen en hier de bakplaat mee bekleden
  • Oventemperatuur is 225 graden
  • Baktijd is standaard 20 minuten, maar kan afhankelijk van de vulling verschillen

Tip:

  • Als je geen gist in huis hebt, voeg er dan een ei aan toe en krijg een lekker knapperige bodem
   
Home