|
Ingrediënten:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- ¼ liter melk
- ¼ liter slagroom
- 200 gram Hollandse blauwaderkaas of roquefort
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- Zout en peper
- 4 grote eieren
Voor 4 personen
Bereiding: Circa 30 minuten
|
|
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet vier ovenschaaltjes (¼ liter inhoud) in
- Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat
het mengsel, al roerende, zachtjes, circa 1 minuut pruttelen
- Schenk, al roerende, scheutje voor scheutje de melk en de room
erbij
- Blijf roeren tot de saus gebonden is
- Verwarm de helft van de kaas boven de saus en voeg de tijm toe
- Laat de kaas al roerende zachtjes smelten
- Neem de pan van het vuur
- Splits de eieren en roer de dooiers door de saus
- Klop de eiwitten stijf en spatel die luchtig door de saus
- Verdeel het kaasmengsel over de ingevette schaaltjes
- Bak de soufflés in het midden van de oven in circa 30
minuten goudbruin en gaar
- Snijd de rest van de roquefort in 8 plakjes en leg die op de
soufflés
- Zet de soufflés nog 5 minuten in de oven tot de kaas
begint te smelten
Tip:
- Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade
|