Biefstuk met boontjes wokschotel

Ingrediënten:

  • 450 gram kogel of haasbiefstuk, in stukjes van 2,5 cm

Voor de marinade:

  • 2 tl maïzena
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 th arachideolie (mag je ook vergeten)

Saus:

  • 2 el plantaardige olie
  • 3 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 kleine ui, in 8 stukjes
  • 225 gr sperziebonen, gehalveerd
  • 25 gr ongezouten cashewnoten
  • 25 gr bamboespruiten uit blik, uitgespoeld en afgelekt
  • 2 tl donkere sojasaus (ja, alweer)
  • 2 tl Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 1,25 dl runderbouillon
  • 2 tl maïzena (ook alweer)
  • 4 tl water (uit de kraan)
  • zout en peper

Voor 4 personen

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Leg de biefstuk in een diepe glazen kom. Giet de marinade erover, wentel het vlees er goed oor en laat tenminste 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Verhit voor de saus de olie in een voorverwarmde wok.
  • Roerbak hierin knoflook, ui, boontje, cashewnoten en bamboespruiten 2 tot 3 minuten.
  • Haal het vlees uit de marinade en laat het even uitelkken.
  • Roerbak het dan 3 tot 4 minuten mee in de wok.
  • Meng sojasaus, rijstwijn of sherry en runderbouillon door elkaar.
  • Vermeg de maïzena met het water en roer dit goed door het sojamengsel.
  • Doe het mengsel ook in de wok, breng de saus aan de kook en laat 'm al roerend indikken.
  • Temper het vuur en laat het geheel 2 tot 3 minuten pruttelen.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer het meteen.

Tip:

Lekker met breekbrood of krieltjes of aardappelpartjes (laatstgenoemde twee kan je natuurlijk meewokken).

Home