|
|
Ingrediënten:
- 450 gram kogel of haasbiefstuk, in stukjes van 2,5 cm
Voor de marinade:
- 2 tl maïzena
- 2 el donkere sojasaus
- 2 th arachideolie (mag je ook vergeten)
Saus:
- 2 el plantaardige olie
- 3 teentje knoflook uitgeperst
- 1 kleine ui, in 8 stukjes
- 225 gr sperziebonen, gehalveerd
- 25 gr ongezouten cashewnoten
- 25 gr bamboespruiten uit blik, uitgespoeld en afgelekt
- 2 tl donkere sojasaus (ja, alweer)
- 2 tl Chinese rijstwijn of droge sherry
- 1,25 dl runderbouillon
- 2 tl maïzena (ook alweer)
- 4 tl water (uit de kraan)
- zout en peper
Voor 4 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Leg de biefstuk in een diepe glazen kom. Giet de marinade erover, wentel het vlees er goed oor en laat tenminste 30 minuten in de koelkast marineren.
- Verhit voor de saus de olie in een voorverwarmde wok.
- Roerbak hierin knoflook, ui, boontje, cashewnoten en bamboespruiten 2 tot 3 minuten.
- Haal het vlees uit de marinade en laat het even uitelkken.
- Roerbak het dan 3 tot 4 minuten mee in de wok.
- Meng sojasaus, rijstwijn of sherry en runderbouillon door elkaar.
- Vermeg de maïzena met het water en roer dit goed door het sojamengsel.
- Doe het mengsel ook in de wok, breng de saus aan de kook en laat 'm al roerend indikken.
- Temper het vuur en laat het geheel 2 tot 3 minuten pruttelen.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer het meteen.
Tip:
Lekker met breekbrood of krieltjes of aardappelpartjes (laatstgenoemde twee kan je natuurlijk meewokken).
|
|