|
|
Ingrediënten:
- Peper
- Zeezout
- Knoflook (1 teentje)
- Olijfolie
- Sugar snaps
- Winterwortel
- Sojasaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor zoveel personen als je wilt
|
|
|
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen (schil ze niet) en snijd er dunne plakjes af met de kaasschaaf.
- Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met een mengsel van olijfolie, grofgemalen peper, zeezout en een fijngehakt teentje knoflook.
- Zet alvast in een voorverwarmde oven (moeten in totaal 25 minuten in de oven)
- Wrijf de (herten)biefstuk in met peper, zout en tijm.
- Braad de biefstuk ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten in de pan met boter
- Leg deze bovenop de aardappelplakjes in de oven (als er nog 7 minuten te gaan zijn).
- Doe de braadjus in een steelpannetje en voeg hier een fijngehakt uitje of sjalotje aan toe en fijngehakte knoflook en een halve lepel peperkorrels.
- Fruit het geheel.
- Blus af met een scheutje rode port of cognac en doe de room erbij.
- Eventueel nog aanlengen met water/bouillon en maizena tot de gewenste hoeveelheid of om de smaak wat af te zwakken als deze te sterk is.
- Laat het geheel inkoken.
- Ontdop de suparsnap en snijdt een winterwortel in hele dunne halflange reepjes.
- Wok deze in een pan met boter en olijfolie.
- Doe een fijngehakt teentje knoflook erbij.
- Besprenkel met wat sojasaus (voorzichtig), grofgemalen peper en zeezout.
|
|