Gewokte sugar snaps

Ingrediënten:

  • Peper
  • Zeezout
  • Knoflook (1 teentje)
  • Olijfolie
  • Sugar snaps
  • Winterwortel
  • Sojasaus

Bereidingstijd: 10 minuten

Voor zoveel personen als je wilt

Bereidingswijze:

  • Was de aardappelen (schil ze niet) en snijd er dunne plakjes af met de kaasschaaf.
  • Leg deze in een ovenschaal en besprenkel met een mengsel van olijfolie, grofgemalen peper, zeezout en een fijngehakt teentje knoflook.
  • Zet alvast in een voorverwarmde oven (moeten in totaal 25 minuten in de oven)
  • Wrijf de (herten)biefstuk in met peper, zout en tijm.
  • Braad de biefstuk ongeveer 2 tot 3 minuten aan beide kanten in de pan met boter
  • Leg deze bovenop de aardappelplakjes in de oven (als er nog 7 minuten te gaan zijn).
  • Doe de braadjus in een steelpannetje en voeg hier een fijngehakt uitje of sjalotje aan toe en fijngehakte knoflook en een halve lepel peperkorrels.
  • Fruit het geheel.
  • Blus af met een scheutje rode port of cognac en doe de room erbij.
  • Eventueel nog aanlengen met water/bouillon en maizena tot de gewenste hoeveelheid of om de smaak wat af te zwakken als deze te sterk is.
  • Laat het geheel inkoken.
  • Ontdop de suparsnap en snijdt een winterwortel in hele dunne halflange reepjes.
  • Wok deze in een pan met boter en olijfolie.
  • Doe een fijngehakt teentje knoflook erbij.
  • Besprenkel met wat sojasaus (voorzichtig), grofgemalen peper en zeezout.
Home