Kippensoep traditioneel

Ingrediënten:

  • 1 flink stuk soepkip (liefst van een goede poelier)
  • 3 liter water
  • 1 kruidenbuiltje voor kippensoep
  • 1 doosje mixsoep voor kip (of maggidobbeltjes)
  • 1 heel fijn gesnipperde ui
  • flinke bos ragfijn gehakte bladselderij
  • handje vermicellistukjes
  • peper en zout uit de molen

Bereidingstijd: langer dan 120 minuten

Voor 6 personen

Bereidingswijze:

  • Spoel de soepkip af.
  • Zet de kip MET vel op in 3 liter koud water. Het vel bepaalt voor een groot deel de smaak van je bouillon.
  • Laat dit aan de kook komen en vervolgens 3 uur zachtjes trekken. Hang het laatste half uurtje het kruidenbuiltje in de soep.
  • Laat de soep (snel) afkoelen. ( zelf kook ik ?s avonds de bouillon en maak ik de volgende dag de soep af.)
  • Schep het vet van de koude bouillon. Met een dubbel stuk keukenpapier gaat dit ook goed: leg het papier op de bouillon, til snel op en hup, weg is het meeste vet.
  • Haal de kip eruit, verwijder het vel en pluk het vlees in sliertjes.
  • Doe dit vlees geheel of gedeeltelijk terug in je soep (je kunt ook een deel gebruiken voor ragout of een pastasaus)
  • Voeg nu de ui, vermicelli, mixsoep en selderij toe en laat de soep zachtjes 30 minuten doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout uit de molen.
Home