|
|
Ingrediënten:
- 1 flink stuk soepkip (liefst van een goede poelier)
- 3 liter water
- 1 kruidenbuiltje voor kippensoep
- 1 doosje mixsoep voor kip (of maggidobbeltjes)
- 1 heel fijn gesnipperde ui
- flinke bos ragfijn gehakte bladselderij
- handje vermicellistukjes
- peper en zout uit de molen
Bereidingstijd: langer dan 120 minuten
Voor 6 personen
|
|
|
Bereidingswijze:
- Spoel de soepkip af.
- Zet de kip MET vel op in 3 liter koud water. Het vel bepaalt voor een groot deel de smaak van je bouillon.
- Laat dit aan de kook komen en vervolgens 3 uur zachtjes trekken. Hang het laatste half uurtje het kruidenbuiltje in de soep.
- Laat de soep (snel) afkoelen. ( zelf kook ik ?s avonds de bouillon en maak ik de volgende dag de soep af.)
- Schep het vet van de koude bouillon. Met een dubbel stuk keukenpapier gaat dit ook goed: leg het papier op de bouillon, til snel op en hup, weg is het meeste vet.
- Haal de kip eruit, verwijder het vel en pluk het vlees in sliertjes.
- Doe dit vlees geheel of gedeeltelijk terug in je soep (je kunt ook een deel gebruiken voor ragout of een pastasaus)
- Voeg nu de ui, vermicelli, mixsoep en selderij toe en laat de soep zachtjes 30 minuten doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout uit de molen.
|
|