|
|
Ingrediënten:
- 2 liter water
- groentenbouillonblokjes
- 1,5 à 2 kilo tomaten (roma of pomodori)
- 2 à 3 rode paprika's
- 1 teentje knoflook
- 1 rood spaans pepertje
- citroensap
- grof gemalen peper
- zeezout
- vermicelli
- soepgehaktballetjes (zelf maken met paneermeel, zout en peper)
- verse basilicum
Bereidingstijd: 30 à 45 minuten
Voor genoeg personen die blijven lunsjen tijdens de garagesale
|
|
|
Bereidingswijze:
- Pan met water en bouillonblokjes opzetten
- Tomaten in grove partjes snijden en in pan doen
- Zodra tomaten een beetje warm beginnen te worden met staafmixer grof pureren (absoluut nog niet helemaal fijn pureren, moet straks nog een keer)
- Paprika in partjes snijden en in koekenpan met olijfolie al omscheppend een beetje blakeren
- Spaans pepertje in hele kleine stukjes snijden (en daarna heel goed je handen wassen en niet meer in je ogen wrijven) en bij paprika in koekenpan doen
- Knoflook uitpersen en in koekenpan samen met grof gemalen peper en wat zeezout
- Paprikaprutje in pan met tomaten doen en nog een keer pureren
- Scheut citroensap erin voor de frisse smaak
- Vermicelli erbij doen en gehaktballetjes
- Op smaak brengen met grof gemalen peper en een handvol fijngesneden verse basilicum
|
|